Produse BIO&Organice

Produse BIO&Organice

Dacă ne uităm în jurul nostru, vom vedea că produsele ecologice ne înconjoară din ce în ce mai mult, nu numai pe acele rafturi marcate special deasupra cu „BIO”, „ECO” sau „PRODUS ORGANIC”, ci am putea spune că tendința globală începe în sfârșit să crească și în viața noastră de zi cu zi.

Produsele BIO sunt produse realizate cu o componentă a materialelor biologice sau regenerabile. „Bio” din „Produse Bio” se referă la inputuri derivate din surse biologice, inclusiv agricultură(de exemplu, culturi și reziduuri de culturi, boabe distilatoare uscate) și/sau procesare alimentară(subproduse, reziduuri și materiale nespecificate).

Prezentarea produsului ca fiind eco, bio sau organic fără ștampilă sau utilizarea altor logo-uri și însemne care fac referire la BIO este interzisă.

Termenii eco, bio sau organic denotă un produs cu o masă de cel puțin 95% ingrediente organice. Restul de 5% este lăsat în cazul poluării atmosferice, cum ar fi ploaia acidă sau pesticidele aduse de la vânt de o proprietate adiacentă, etc. și utilizarea unor ingrediente suplimentare (nu ECO), care sunt, de asemenea, definite cu precizie.

Produsul organic trebuie să aibă toate ingredientele enumerate pe etichetă.

Producția ecologică este un sistem complet de gestionare a producției agricole și alimentare care integrează cele mai bune practici în mediu și climă, niveluri ridicate de biodiversitate, conservarea resurselor naturale, aplicarea unor standarde înalte de bunăstare a animalelor și standarde de producție care satisfac cererea.

Cosmeticele noastre naturale și organice I Provenzali sunt produse cu energie din surse regenerabile, pe teritoriul italian, folosind ambalaje ecologice și reciclate, selectând materii prime naturale și organice care respectă un lanț de aprovizionare, încercând să nu producă niciun impact negativ asupra mediului înconjurător și nici asupra lumii animalelor care îl populează.

Alegerea voluntară de a caracteriza toate produsele cosmetice I Provenzali drept Cosmetice Sustenabile a luat naștere din nevoia de a armoniza toate angajamentele pe care le-am asumat întotdeauna într-un singur instrument. Scopul este de a încerca să oferim o contribuție inovatoare care să nu ne facă doar mai frumoase, ci și mai conștiente! Pentru a nu risca să creăm un instrument autoreferențial, am apelat la organismul de certificare Bureau Veritas, lider mondial în servicii de control, verificare și certificare pentru Calitate, Mediu, Sănătate și Siguranță și Responsabilitate Socială.

În 2007, I Provenzali a obținut certificarea bio a CCPB(Consorzio Controllo Prodotti Biologici – Consorțiul de control al produselor biol), care a dus la nașterea unor noi produse în întregime formulate cu materii prime naturale de origine naturală, cu 95% certificate bio, fără OMG și cu parfumuri 100 % naturale. 

I Provenzali declară întotdeauna pe etichetă procentele exacte de materii prime organice și naturale conținute în produsele cosmetice într-un limbaj clar și fără echivoc.

În plus, în interiorul fiecărei etichete, veți găsi o a doua pagină, cu traducerea tuturor materiilor prime din limbajul tehnic în limbajul comun, funcționalitatea lor și nivelul de naturalețe.

LEAVE A COMMENT

Your email address will not be published. Required fields are marked *